jom kita lawan klik...

Sabtu, 12 Mei 2012

stesen minyak jadi masjid...



selamat malam si kecik comel aku... mimpi best best tau... akhirnya tidur jugak dia... waktu ni lah aku jadi bebas... bebas bersama laptop... nak bebas bersama isteri dah tak boleh, isteri terpaksa kerja malam ni... selalunya lah kan, si kecik aku ni susah nak tidur awal awal... paling awal dia tidur pun 1.30pagi...

keletihan agaknya... sebab tu yang tidur awal... cakap pasal si kecik aku, dia selalu excited bila nampak stesen minyak... dari jauh kalau nampak stesen minyak, mesti dia sebut Allah... tapi dalam sebutan kanak kanak la kan... sebutan yang tak berapa lancar gitu... walaupun tak lancar, tapi comeyyyy...

agaknya dia ingat stesen minyak tu masjid kot... kalau tak sebut Allah, mesti dia sebut Laa ila ha illallah... atau dalam bahasa dia yaiyallah...

dua perkataan nni je yang dia tau sebut... panggilan daddy ngan mummy sekali pun dia sebut... aku pun naik risau dah...(padahai tak sabaq) hehehehe... bilalah agaknya dia nak sebut daddy and mummy...

masuk bulan ni, umur dia 1tahun 8bulan... ishhh, berat sungguh mulut dia... tapi tak pa lah, aku tak kisah... asalkan anak aku sihat wal`afiat... syukur Alhamdulillah...

lagi satu aku tengok anak aku ni lebih kepada keagamaan dan patriotik... pantang dengar azan ataupun kuar je lagu patriotik kat tv, konpom dia terpacak je kat depan skrin tv tu... harap harap nanti dia akan jadi seorang anak yang soleh dan kuat dengan pegangan agama... Aminn...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jual-jual...