jom kita lawan klik...

Ahad, 13 Mei 2012

patah tumbuh, hilang tiada ganti....


la ni aku ada minat kat seseorang... minat sungguh sungguh laaa... tiap tiap hari aku dok tengok dia...

jeng... jeng... jeng... siapakah yang bertuah itu...

jangan salah sangka pulak ok...

orang yang aku maksudkan ni seorang lelaki... bukan perempuan tau... kalau perempuan, awai awai lagi la isteri aku mengamuk... mesti pinggan mangkok berterbangan...

aku minat kat Ustaz Azhar Idrus... kalau tanya yang kaki youtube, mesti pakat kenai... aku memang minat cara dia sampaikan kuliah agama... cara dia tarik anak muda... jawapan yang dia bagi pun ringkas dan padat... waktu aku tulis entry ni pun aku tengah dengar kuliah agama Ustaz Azhar Idrus ni... setiap hari aku dengar tau...

fenomena Ustaz Azhar Idrus...


tq to my wife sebab dialah yang perkenalkan aku pada Ustaz Azhar Idrus ni... ishhhh, panjang pulak nama... tak larat nak taip... ok, aku ringkaskan nama ustaz ni macam mana yang orang lain dok sebut sebagai UAI... haaa, baru pendek sikit...

dalu aku ni memang susah nak dengar kuliah agama kat youtube ni... selalunya dengar lagu ja... nak pi masjid, ehem ehem... paham paham la kan... payah anak muda nak jejakkan kaki ke masjid... nak pi solat jemaah pun payah, apalagi nak dengar kuliah agama... solat jumaat selalu la pi...

bagi pendapat peribadi aku lah kan, orang masjid kena main kan peranan penting... pastu pulak penceramah atau penyampai kuliah tu kena pandai guna cara nak sampaikan kuliah... tak bolehlaa nak straight sangat... bila straight, tetamu yang hadir tu mesti cepat boring...

aku puji UAI, sebab dia pandai cari jalan untuk tarik anak muda... susah nak jumpa orang macam ni... ni lah yang dikatakan patah tumbuh hilang tiada ganti... semua kuliah agama dia, aku tengok masjid tu mesti penuh... memang betul fenomena UAI sekarang ni...

aku yang dulu tak suka dengar kuliah agama pun terus jadi cinta dan minat nak dengar kuliah agama... ada jugakla aku tengok kuliah agama dari ustaz lain, tapi sambutan kurenggg... mesti ada sesuatu yang tak kena kan...

akhir kata, teringin aku nak berjumpa dengan UAI ni secara berdepan... teringin untuk bersalam dengan dia... korang minat ker dengan ustaz ni...

3 ulasan:

LubLy berkata...

mmg btl btl fenomena bro..

~Sweet Honesty~ berkata...

saya pun minat kat uai..(^_^)

pulaspusing berkata...

anak muda sekarang memang minat kat UAI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jual-jual...